Charles Perrault

Aquest grup va triar Charles Perrault per a la seua animació lectora. Van fer una representació del conte de la caputxeta vermella mitjançant l’ús d’ombres amb titelles i una posta en escena de l’autor contant un conte.

-        -  Tècniques d’animació lectora utilitzades
Les tècniques que van utilitzar són el teatre, el teatre amb ombres i una activitat literària al final per a ver si havien entès l’obra. Per a aquesta activitat van repartir una pal amb una cara verda i altra roja que tenien que utilitzar segons la resposta a una pregunta fora verdadera o falsa

-        -  Continguts apresos sobre l’autor
Els continguts apresos sobre Charles Perrault (1628-(1700) són:
·       És un escriptor francès.
·       La seua família pertanyia a l’altra burgesia i per això, va tindre l’oportunitat d’estudiar en les millors escoles.
·       Es va graduar en dret i va exercir com a advocat durant un temps, però a partir de 1683 es va dedicar a la literatura.
·       Va ser membre fundador de l’Acadèmia de les Ciències i Secretari de l’Acadèmia francesa.
·       En 1573 va publicar el llibre “Contes de mama oca” on recopilava històries infantils populars que es transmetien de forma oral en antigues generacions.
·       El gènere de les seues obres infantils era la fantasia, per la qual cosa les seues històries estan protagonitzades per personatges encantats.
·       Al final de les seues contes sempre s’inclou una moralitat relacionada amb la narració.
·       Les seues obres més destacades són: “El gat amb botes”, “La ventafocs”, “La rateta presumida” o “El flautista d’ Hamelí”. Totes escrites en 1697.  

-        -  Nivell de l’estàndard utilitzat
El nivell de la llengua a sigut adequat encara que ha hagut moltes errades per l’ús de castellanismes. Pel que fa a la pronunciació, tots els membres han donat lo millor d’ells per a fer-ho bé.

-        -  Valoració personal
En aquesta animació m’ha agradar l’ús dels materials, el vestuari i la representació amb ombres que van realitzar. Per altra banda, el aspecte negatiu ha sigut la duració de l’obra, que va ser prou curta. 



Comentarios

Entradas populares de este blog

Per què he escollit literatura catalana infantil?

Enric Lluch

Mercè Company